WELCOME

filmbyen
VIA  Film and Transmedia og 2017 Academy  byder velkommen med branchemøder og workshops også kaldet WELCOME for den digitale og visuelle branche. 
2017 Academy og VIA inviterer til inspirerende Welcome-møder og oplæg i Filmbyen med fokus på ny viden og vækst i det private rum.

Hvad er WELCOME? 

I samarbejde med VIA Film & Transmedia og Filmby Aarhus tilbyder 2017 Academy branchemøder og workshops, også kaldet WELCOME.

2017 Acadamy er et strategisk samarbejde med VIA og Aarhus Universitet med støtte fra Aarhus Europæisk Kulturby 2017.

2017 Acadamy har til formål at skabe varig virkning af Aarhus 2017.  Derfor skal forbindelserne mellem kunst, viden og erhverv gentænkes. Videndelingen og vedligeholdelse af samme er i centrum - også efter Aarhus 2017.

Med den målsætning in mente afholder 2017 Academy inspirerende WELCOME-møder og oplæg i Filmbyen med fokus på ny viden og vækst i det private rum.  

Samtidig bliver der bygget videre på det filmpolitiske samarbejde mellem VIA Film and Transmedia og Filmby Aarhus.

 

Er WELCOME for dig?

Den primære målgruppe er de professionelle kræfter i region Midtjylland.
Filmby Aarhus har et ønske om, at de kommende filmarbejdere og selvstændige producenter. Bl.a. har baggrund i den 3,5 årige professionsbachelor hos VIA Film & Transmedia skal mødes med den etablerede branche.
Derfor er det vigtigt, at der er mulighed for at vækstlaget i form af de studerende kan deltage. 

Studerende fra DMJX, Visuel Antropologi og Medievidenskab ved Aarhus Universitet er også meget velkomne til disse branchemøder.

 

 

Målet for WELCOME 2017

Som overordnede områder har vi for hele perioden valgt at focusere på transmedia, dokumentar og fashion:

  • Transmedia: forstås som levende billeder til nuværende og kommende primært digitale platforme, med udgangspunkt i storytelling universet.
    Filmby Aarhus arbejder strategisk med begrebet The Big Picture, som er en supplerende fortolkning af transmedia.

  • Dokumentar: ser vi som et vigtigt indsatsområde, fordi der i lokalområdet er flere uddannede, professionelle dokumentarinstruktører og dokumentarproducenter. 

  • Fashion: forstås som en primært æstetisk og kunstnerisk område, men også en forretningsmæssig tilgang til fashion- og livsstilbranchens udtryk gennem levende billeder. Fashion arrangementer afholdes i regi af VIA Design og Film & Transmedia, men hører også under WELCOME.

 

Målsætning er at skabe spændende events.
Glæd dig til events som:

  • et branchemøde med DR om de mange kommende redaktioner, der oprettes i Aarhus - især med fokus på hvordan samarbejdet med den professionelle branche kan etableres/styrkes. 
  • en workshop med dokumentarproducent Signe Byrge om, hvordan man både som producent og instruktør holder ud i de lange processer. Workshoppen er målrettet især Dokumentargruppen.
  • et branchemøde med manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig, der sammen med Aarhus 2017 og Filmby Aarhus arbejder på et univers med overskriften New Nordic Noir. Det skal munde ud i et bl.a. en tv-serie og et gaming univers. Mødet er målrettet producenter med erfaring i seriel udvikling.
  • en workshop med KANDA, som arbejder med de nyeste udtryksformer indenfor Virtual Reality produktion og udfordringer i fortællestrukturer målrettet producenter, der oplever forventninger om forståelse for nye fortælleformer

  

Hvad koster WELCOME?

Deltagerprisen er som regel 100 kr. inklusiv en lækker sandwich, kaffe, vand og frugt, og samtidig betyder det en forpligtende deltagelse.

 

Der vil altså være rig mulighed for at udbrede dit netværk med andre instruktører, unge entreprenører og studerende til WELCOME.

 

 

 

Vil du vide mere om WELCOME?

Helle Winding

E: hewi@via.dk

T: 87550527