How inuit are you?

Teaterstykke om udsatte grønlændere VIA UC
I et teaterstykke henter studerende fra VIA hjælp fra eksperterne. Førstehåndskilderne er udsatte grønlændere, der har fortalt de studererende historier fra deres liv. 
Teater, der sætter fokus på fordomme om udsatte grønlændere i Danmark.

How inuit are you?

I teaterstykket 'How inuit are you?' sætter studerende fra VIA University College, fokus på marginaliserede grønlændere i Aarhus. 

Teaterstykket er bygget op af ti forskellige historier, inspireret af fortællinger fra det virkelige liv hos udsatte grønlændere.

Udgangspunktet for projektet var mødet med grønlænderne i bybilledet - udsatte og marginaliserede. De studerende undrede sig over, hvem de her grønlændere egentlig var? Hvad var deres historie? Hvad lavede de så mange kilometer hjemmefra? 

Synliggøre sårbare individer 

De studerende har ønsket at udfordre og gentænke normalitetsbegrebet og synliggøre sårbare individer i Aarhus. De har arbejdet med kunsten og det æstetiske udtryk, og bruge dem til at finde nye metoder i den socialfaglige indsats. Lade kunsten hjælpe dem at få øje på ressourcer og ikke mangler hos marginaliserede grupper. 

Vi arbejder sammen med eksperterne

Projektet er et tværprofessionelt samarbejde mellem studerende fra lærer-, pædagog-, socialrådgiver-, diakon-og administrationsbacheloruddannelserne på VIA University College. 
For at få den og få en nerve i dramatiseringen, har de studerende hentet viden hos forskellige eksperter. Førstehåndsviden om livet som udsat grønlænder i Danmark har de studerende hentet ved at besøge og interviewe udsatte grønlændere. Ekspertviden om marginaliserede grupper har de fået ved at opsøge de fagfolk, der arbejder med udsatte grupper af grønlændere i Aarhus. 

'How inuit are you?' er den femte forestilling i en række af ni under 'Den gode galskab'.

Samarbejdspartnere

  • Marginaliserede grønlændere i Aarhus
  • Kofoeds Skole i Aarhus
  • Hus Forbi 
  • Kirkens Korshærs varmestuer
  • Retpsykiatrisk afdeling R3
  • Det Grønlandske Hus i Aarhus