Grønlandske studerende på besøg

Den gode galskab - grønlændere 2017 Kulturby 2017
I foråret 2017 besøger en gruppe grønlandske pædagogstuderende VIA. Sammen med VIA studerende skal grønlænderne arbejde med udsathed og fordomme. Projektet hedder NUKIGA - 'min styrke'.

Besøg fra grønlandske eksperter

Det ottende projekt i Den Gode Galskab hedder NUKIGA. Det er grønlandsk og betyder min styrke.

Samarbejde mellem grønlandske og danske studerende

I december 2016 har Ole Bjørn Rasmussen og Klaus Rubin, begge undervisere fra VIA besøgt Socialpædagogisk seminarium i Sisimiut, Grønland, for at etablere et samarbejde mellem dem og VIA. Sammen med de grønlandske studerende er de to igang med at udvikle et nyt projekt til Den Gode Galskab. Projektet hedder NUKIGA og skal fortsætte i foråret 2017, hvor de grønlandske studerende kommer til Aarhus for at arbejde videre på projektet sammen med VIA-studerende og Det Grønlandske hus i Aarhus. 

Projektet kører i ugerne 9 -10  og 11 2017.


I projektet skal de studerende undersøge begrebet udsathed. Med fokus på grønlændere. I løbet af de tre uger projektet varer, skal studerende fra forskellige VIA uddannelser og de grønlandske socialpædagogstuderende både sætte en forestilling op om udsathed og livet på kanten. Desuden skal de varetage en efterfølgende 'kaffemik', konference og debat om temaet.

Fokus på udsathed

Som i de andre projekter under Den Gode Galskab, skal deltagerne sætte fokus på udsatte borgere og give dem en stemme ind i samfundet.

De studerende kommer fra henholdsvis VIA Pædagog-, Lærer-, Diakon- og Socialrådgiveruddannelserne. Projektet støttes af Århus kommune, Kulturby 17 og af VIA University College.