Ovartaci Fields

I løbet af 2017 udstiller Museum Ovartaci i området omkring Business Park Skejby. Ovartaci Fields forener sygdom og sundhed indenfor psykiatrien med kunst og kulturhistorie i et innovativt samspil med virksomheder, uddannelser og sundhedsvæsenet. 
Er du samarbejdspartner
Museum Ovartaci bliver til Ovartaci Fields i 2017. Værker af mennesker med psykiske sygdomme flytter ind i området omkring Business Park Skejby. Vil du vide mere om udstillingen eller er du interesseret i at blive samarbejdspartner, er du velkommen til at kontakte os.
Er du studerende?
Er du studerende på en sundhedsuddannelse - eller en anden uddannelse - og er du interesseret i psykisk sygdom i kombination med kunst og kultur, er du velkommen til at kontakt os, hvis du vil vide mere om Ovartaci Fields.
Kontakt
René Dybdal
T: 87 55 29 74
M: redp@via.dk

Gitte Møller Sørensen
T: 87 55 18 44
M: giso@via.dk
 

Få mere viden

 • Om Ovartaci Fields

  Museum Overtaci udstiller værker i erhvervsområdet i Skejby i løbet af 2017

  Formålet med Museum Ovartaci er at skabe indsigt i og forståelse for de mange aspekter indenfor psykiske sygdomme. Museet udstiller værker, som er skabt af mennesker med psykiske sygdomme, og er opkaldt efter kunstneren Louis Marcussen, der gennem 56 år var patient i det psykiatriske system. Louis Marcussen var kendt under kunstnernavnet Ovartaci. 

  Hidtil har Museum Ovartaci haft hjemsted på Psykiatrisk Hospital i Risskov, men i forbindelse med ombygningen og udflytningen af psykiatrien til Skejby Sygehus, bliver Ovartaci-udstillingen midlertidig hjemløs. 

  Derfor er VIA University College gået sammen med virksomheder i Business Park Skejby, Social- og Sundhedsskolen i Aarhus og Museum Ovartaci om at etablere Ovartaci Fields. Projektet bliver økonomisk støttet af Aarhus Kulturby 2017. 

  Ovartaci Fields vil have en container, der formidler museets kunst og kultur, som det centrale omdrejningspunkt. Rundt omkring på både virksomheder og uddannelsesinstitutioner vil der være udstillinger med forskellige temaer, som tilsammen binder museumsoplevelsen sammen. Derudover vil der i området være placeret fem-seks mandshøje 3D-kopier af Ovartacis 25 centimeter lange rygefantomer.

  Ovartaci Fields åbner officielt den 10. maj 2017. Det sker med operaforestillingen 'Die Oper Ovartaci crazy, queer & loveable', som opføres af den tyske libretto Tanja Langer akkompagneret af Atonale e.v. Berlin.

  Læs mere om operaen

  I løbet af udstillingsperioden vil der blive arrangeret forskellige events, ligesom der også vil blive planlagt en begivenhed omkring letbaneåbningen i området i efteråret 2017. 

 • Partnere

  Ovartaci Fields er en del af Aarhus 2017 

  Særudstillingen Ovartaci Fields er blevet til i et samarbejde mellem følgende parter:

  • VIA University College
  • Social- og Sundhedsskolen Aarhus
  • Business Park Skejby

  Ovartaci Fields er støttet økonomisk af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.