Viborg Animations Festival

Viborg Animations Festival viser alt det, animation kan. Udover gratis film i biografen, afholder VAF to professionelle konferencer om animation, ANIBIZ og Animated Learning. I 2017 flytter en del af festivalen til Aarhus og andre dele af Region Midtjylland. 
Er du samarbejdspartner?
Animation er ikke kun underholdning. Det er også undervisning, en ny vej til effektiv kommunikation og big business.
Vil du vide mere om, hvordan animation skaber værdi, har du ideer eller input til Viborg Animations Festival, hører vi gerne fra dig. 
Er du studerende?
Viborg Animations Festival er skabt af The Animation Workshop og Viborg Kommune. The Animation Workshop er rangeret som den 12. bedste animationsuddannelse i verden. Har du brug for viden om animation til din opgave eller vil du give et frivilligt nap under festivalen er du velkommen til at kontakt os. 
Kontakt
The Animation Workshop - VIA University College
Kasernevej 5
8800 Viborg
Centerleder Morten Thorning
T: 87 55 49 03
M: mt@via.dk

Få mere at vide

 • Om Viborg Animations Festival

  Animationsfestivalen byder på gratis film og professionelle konferencer

  Viborg Animations Festival

  Viborg Animations Festival, VAF, blev skabt i 2012 som et samarbejde mellem The Animation Workshop, VIA University College, og Viborg Kommune. 

  Festivalen bliver afviklet over den første weekend i oktober hvert år, og både Viborg og omegnsbyerne summer af tegneserieliv. Der er gratis billetter til tegnefilm i biograferne - i 2015 blev der indløst 7.808 billetter, der er pop-up-biografer rundt omkring i Viborgs gader, der er drive-in-bio og en lang række andre aktiviteter med animation som omdrejningspunkt. I anledning af Europæisk Kulturby bliver en del af disse aktiviteter ruller ud over andre dele af Region Midtjylland i 2017. 

  I ugen op til Viborg Animations Festival bliver skolebørn i hele Viborg Kommune inviteret i biografen for at se tegnefilm og lære om animation, ligesom fagfolk kan vælge at deltage i de to konferencer for professionelle ANIBIZ og Animated Learning. 


  ANIBIZ

  ANIBIZ er en konference, der sætter spot på alt det, som animation kan ud over at underholde. Konferencen er for erhvervslivet, ansatte indenfor sundhedssektoren samt offentlige kommunikatører. I løbet af dagen viser nogle af de dygtigste aktører fra animations verden - både i Danmark og i udlandet - eksempler på, hvordan animation kan slå til, når ord ikke er nok og hvordan animation kan skabe vækst og big business. 

  Læs mere om ANIBIZ og tilmeld dig konferencen her.


  Animated Learning

  Animated Learning er en læringskonference, der handler om kreative og visuelle undervisningsmetoder. Temaerne skifter år for år - i 2016 er det Filmliteracy, der blandt andet sætter fokus på, hvordan filmsprogen bliver anvendt i undervisningsfagene, og hvordan man bygger bro mellem skoletraditioner og børne- og ungdomskulturen. 

  Konferencen består af en række hands-on-workshops, netværk, foredrag og andet input til arbejdet med animation i undervisningen. 

  Læs mere om Animated Learning og tilmeld dig konferencen her. 


 • Partnere

  Stærkt samarbejde står bag Viborg Animations Festival

  The Animation Workshop, VIA University College, står sammen med Viborg Kommune bag Viborg Animations Festival. 


  Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad støtter Viborg Animations Festival. 


Seneste nyt

vaf-2017

Viborg Animationsfestival 2017 hylder Japan

Viborg Animationsfestival er Danmarks største animationsfestival og en fejring af animationsmediets muligheder.
2017-stoette-til-taw

Aarhus 2017 støtter Viborg Animations Festival

900.000 kroner fra Aarhus 2017 skal få endnu flere til at gå ombord i animationens verden. 

Mød Viborg Animations Festival på Instagram

Viborg Animations Festival har sit eget #. Følg med i festivalen og læg selv billeder på Instagram #viborganimationsfestival